Kovo 6 d. IIG, IVG klasių mokiniai dalyvavo Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto praktinėje edukacijoje „Duonos be pridėtinio cukraus gamyba“. Edukacijos metu moksleiviams  buvo demonstruojama ir pasakojama kaip galima paskatinti tešlos fermentaciją visiškai nenaudojant cukraus bei kaip maitinsis mielės, kad tešla kokybiškai kiltų ir prisisotintų oro. Buvo gaminama duona, kurią vėliau kiekvienas galėjo paragauti. Taigi edukacijoje netrūko mikrobiologijos, maisto chemijos ir maisto gamybos pagrindų. Taip pat mokiniams buvo papasakota apie maisto technologo studijas.

 

Vėliau moksleiviai nuvyko į kitą fakulteto padalinį, kur turėjo paskaitą „Veterinarijos felčeris – gyvūnų gelbėtojas“. Paskaitoje sužinojo apie veterinarijos felčerio specialybę, susipažino su kasdieniais darbo veterinarijos klinikoje rūpesčiais, džiaugsmais ir atsakomybe. Mokiniai turėjo galimybę apžiūrėti ir Veterinarijos klinikos patalpas.

karjeros specialistė Oksana Rympo