Šiandien, gegužės 30 dieną, mūsų gimnazijoje vyko smagi ir skani edukacinė veikla – „Ledinukų gamyba iš vaisių ir uogų“, kurioje dalyvavo 2, 3 ir 5 klasių mokiniai. Tai buvo ne tik kūrybiška, bet ir linksma veikla, padėjusi vaikams sužinoti daugiau apie sveikus saldumynus, natūralius produktus ir jų naudą sveikatai.
Užsiėmimo metu vaikai sužinojo kaip reikia džiovinti vaisius ir uogas, kas tai liofilizuotos uogos/vaisiai ir kur jas naudoja. Edukatorė paaiškino, kodėl svarbu rinktis natūralius ingredientus, vengti pridėtinio cukraus ir dažiklių, ir kaip sveiką saldumyną galima pasigaminti patiems.
Kiekvienas mokinys turėjo galimybę pats pasigaminti savo ledinuką. Vaikai džiaugėsi ne tik rezultatu, bet ir pačiu procesu – buvo daug juoko, susikaupimo ir net žaidimų, kur turėjo atspėti koks tai vaisius.
Edukacija sužavėjo visus dalyvius – tiek mažesnius antrokus, tiek jau labiau patyrusius penktokus. Tokie užsiėmimai ne tik lavina vaikų kulinarinius įgūdžius, bet ir ugdo sveikos gyvensenos supratimą, moko atsakingai rinktis, ką dedame į savo organizmą.
Dėkojame edukatorei Anai iš „Fit Snack” už įdomią ir skanią edukaciją bei tikimės, kad ledinukų gamyba taps įkvėpimu kūrybai ir sveikesniems pasirinkimams namuose!
5klasės auklėtoja Jelena Byčinskienė